7 iulie 2009

Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul





Spre disperarea unei prietene de ale mele eu sunt fan Mircea Badea. Si spre rusinea mea de fan, nu am mai apucat sa ii urmaresc emisiunea in ultima vreme, insa replica lui pe final de emisiune mi se pare ca ne caracterizeaza tara perfect.

In cei 20 de ani ai mei nu am prea avut nevoie sa trec pe la Fisc (sau Agentia Nationala de Administrare Fiscala dupa cum parca se numeste ea de fapt). Slava Domnului. Dar cum pentru toate exista un inceput,iata ca a venit si momentul asta. Asa ca dupa ce am primit acasa declaratia de venit pe 2008 care trebuia depusa, m-am inarmat cu cei doi parinti ai mei (nu ca sa fac scandal,ci pt ca si ei primisera:D) si am pornit voiniceste spre locul cu pricina. Ar fi trebuit sa imi dau seama de la inceput ca nu va merge nimic bine, ca deh, Romania.

Cand am ajuns, binenteles cozile interminabile specifice romanilor. Zici ca se dadea paine calda. Alt obicei specific al romanilor era tipatul. O tanti tipa la casierita ca nu stie sa completeze formularul, iar casierita tipa la randul ei la femeie spunandu-i sau nu ridice vocea la ea. Comic momentul atunci cand il privesti din exterior. Si mai comic a fost atunci cand ai mei au fost informati ca toate calculele facute de ei trebuiau schimbate conform cursul Euro din iulie anul trecut.

Printre toate acele personaje eu m-am dus si am intrebat timid de unde aveam veniturile, pt ca muncisem in doua parti si nu stiam sigur. Si dupa ce am aflat de unde vin,am aflat si ca trebuie sa mai platesc un impozit si o taxa de penalitate ca nu am depus declaratia pana in 15 MAI (e inutil sa zic ca hartia aia a venit in iulie acasa si pe plic era datat 25 mai). Si ca toate astea se platesc la Trezorerie,nu acolo, pentru ca ei domne nu sunt casierie. Dar nici nu s-a obosit sa imi zica cat am de plata impozitul. Asa ca de la Trezorerie m-au trimis inapoi,unde am intrat si eu in randul oamenilor si am inceput sa ma cert cu casierita, care se mutase de la ghiseu si ma vrajea pe mine ca la ghiseul ala nu fusese nimeni toata ziua. Concluzia? Nu am platit sau rezolvat nimic si inca incerc sa ma hotarasc daca sa ma duc maine. Wish me luck!

2 comentarii:

Unknown spunea...

eu cand am fost prima data era inchis, mi-au zis ca era prea cald sa lucreze la ora aia. :))

Nicu spunea...

Salut, imi poti spune te rog din ce melodie fac parte versurile de la headerul blogului tau? Mersi.